Zanger


Ervaren, multi-inzetbaar

De eerste zangervaring deed Ruben op in Oss, als koorzanger en solist bij de Promconcerten te Oss. Tegenwoordig is hij als zanger ervaren met vele verschillende genres, stijlen en formaties: van kamerkoor tot solo-ensemble, groot klassiek werk tot pop en rock, in koor of als solist.

 

Hij zong in het Nederlands Studenten Kamerkoor en sinds 2014 geregeld in Consensus Vocalis (o.a. War Requiem van Britten, Weihnachtsoratorium en Matthäus Passion van J.S. Bach, The Messiah van G.F. Händel). Eveneens met Consensus Vocalis zong hij met Laura Mvula en Metropole Orkest in poptempel Paradiso, het Concertgebouw en het North Sea Jazz Festival.

 

Sinds januari 2016 zingt Ruben in vocal group Twelve, een twaalfkoppige vocal group die hij samen met dirigent/arrangeur Tijs Krammer oprichtte, en waar hij ook geregeld voor arrangeert.

 

In maart 2015 verleende Ruben als onderdeel van het kamerkoor zijn medewerking aan de cd-productie "DE XIV STONDEN: A portrait of ... PAUL SCHOLLAERT" van Montefagorum (BE) onder leiding van Kurt Bikkembergs.