Youth Committee 2016-2018


Maandag 25 januari kreeg ik het spannende bericht dat ik voor de periode 2016-2018 ben geselecteerd voor de Youth Committee van de grootste Europese korenorganisatie European Choral Association – Europa Cantat!

 

De Youth Committee bestaat uit zes leden onder de 30 jaar, verspreid over Europa met een liefde voor koormuziek. De commissie ondersteunt het bestuur van ECA-EC met allerhande zaken, bereidt het ECA-EC Magazine voor, geeft zijn jeugdig perspectief op de verschillende bestuurszaken, maar kan daarbij ook nog zijn eigen agenda erop nahouden. De leden van de Youth Committee draaien dus mee met de organisatie, geven hun input, en doen daarmee tegelijkertijd bestuurservaring op bij een grote organisatie op Europees niveau. 

 

Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen drie jaar deel uit te maken de Youth Committee en verheug me er enorm op iedereen te ontmoeten! Ik kijk uit naar een heel leerzame en dynamische tijd, met veel nieuwe verbindingen, uitwisselingen en, vooral ook, veel liefde en plezier in het zingen! De overige leden zijn: Flannery Ryan (Duitsland), Sascha Sopper (Oostenrijk), Silvija Prockyte (Litouwen), Sophie Cottet (Frankrijk) and Klara Koradin (Slovenië). Ten slotte zal nog een persoon uit Estland aanschuiven om de brug te slaan tussen ECA-EC en het volgende Europa Cantat festival in 2018 aldaar.

 

Ik ben enorm veel dank verschuldigd aan Daphne Wassink, die mij gecoacht heeft naar een sterke kandidatuur door mij te koppelen aan de juiste mensen, mijn brieven te lezen en, vooral, gewoon altijd voor me klaar te staan als ik vragen of twijfels had. Daphne, het is nauwelijks met woorden te beschrijven hoe waardevol jij voor me bent geweest in dit proces! Heel erg bedankt. Ook ben ik Martine Spanjers heel dankbaar voor een fijn gesprek bij goede koffie in TivoliVredenburg, het ondersteunen van mijn kandidatuur en het, namens Zimihc, schrijven van een knijter van een aanbevelingsbrief! Ik ben blij dat ik je heb ontmoet en dat we elkaar de komende jaren veel zullen zien. Tot snel! Ten slotte het algemeen bestuur van het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK), en Nathan Tax in het bijzonder, voor de morele steun en de bijpassende aanbevelingsbrief, die mij weer heeft doen inzien hoeveel ik eigenlijk te danken heb aan het NSK als geheel. Sinds 2012 ben ik verbonden geweest aan het NSK, en het heeft mijn leven in grote mate positief bepaald.

 

Dit jaar komen we ten minste twee keer formeel samen. De eerste bijeenkomst staat eind april gepland, in Montecatini in Italië. De tweede is in oktober, gewoon in ons eigen Utrecht.