Komende projecten

De komende tijd staan de volgende projecten en producties onder mijn muzikale leiding. Aan de meeste kan je ook deelnemen! Klik op de links voor meer informatie. 


Immens (voorstelling op Oerol)

2 mei - 23 juni 2019

 

Voor de voorstelling ‘Immens’ stel ik, in samenwerking met Theater Utrecht, een gelegenheidskoor samen (SATB). 

 

‘Immens’ is een spectaculaire, meeslepende, en grappige monoloog, gespeeld door Vincent van der Valk en geregisseerd door Casper Vandeputte. De voorstelling zal in première gaan op theaterfestival Oerol op Terschelling. Het hoogtepunt van de voorstelling is het deel waarin Fritz zo geïnspireerd is dat zijn gedachten en gevoelens tot leven komen in de vorm van een koor. Op de golven van die meeslepende koormuziek spreekt, zingt en danst hij zichzelf naar een waanzinnige extase.

 

Ook jij kan in dit koor meezingen! Je krijgt daarvoor reiskostenvergoeding naar het eiland en toegang tot Oerol! 

 

Meer informatie: www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/immens

Opgeven via dit formulier.


The Public Domain (Nederlands Kamerkoor)

16 mei - 6 juli 2019

 

Twee uitvoeringen van David Langs 'The Public Domain': een stuk voor 1000 zangers. Een internationale coproductie, onder leiding van de bekende dirigent Peter Dijkstra!

 

Je kan meedoen op verschillende manieren, bijvoorbeeld met je koor of als individu in een gelegenheidskoor. 
Ik leid het gelegenheidskoor van Rotterdam.

 

Kijk voor de praktische informatie op www.thepublicdomain.nl.


Ward Swingle Cursus 2019

22 - 26 juli 2019

 

Van 22 t/m 26 juli 2019 wordt voor de tweede keer de Ward Swingle Cursus gehouden, een bijscholingsweek voor dirigenten in de lichte muziek. Een week lang werk je onder leiding van Tijs Krammer en Ruben Smits aan je vaardigheden als dirigent.

 

Onderwerpen die we behandelen zijn onder andere slagtechniek, repeteren, inzingen, repertoirekennis en arrangeren. Om iedereen een passend programma aan te bieden, worden de cursisten opgedeeld in twee groepen, beginnende en gevorderde dirigenten. De twee groepen werken met beide docenten.

 

Meer informatie: www.wardswinglecursus.nl


Summer Vocals 2019: Aardappel Anders

12 - 17 augustus 2019

 

Summer Vocals is een zomerse week zingen, werken aan uitdagend repertoire, leren, vrienden en plezier maken. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. De projectweek wordt afgesloten met concerten in het theater. Het programma heeft elk jaar een nieuw thema en combineert toegankelijke arrangementen met uitdagende stukken muziek die het uiterste vragen van de deelnemers. 

 

Sinds 2018 met twee groepen, twee dirigenten en twee niveaus: een groep zonder auditie en een waar je wel even auditie voor moet doen.

 

Meer informatie: www.summervocals.nl.


Pentatonix Christmas

6 - 8 december 2019

 

Naast hun mooie a-capella popcovers en eigen nieuwe nummers heeft Pentatonix ook een prachtig kerstrepertoire. Tijdens Pentatonix Christmas verblijven we samen in een sfeervolle groepsaccommodatie en werken aan hun bijzondere kerstnummers.

 

Grijp je kans en geniet een heel weekend lang van de magische kerstsfeer.

 

Inclusief overnachtingen en catering!

 

Meer informatie: www.popupvocalprojects.nl/evenementen/pentatonix-christmas/


De toekomst van een verleden

September 2019 - mei 2020 

 

'De toekomst van een verleden' is een koor- en herdenkingsproject over vrede, vrijheid en verzoening. Het wordt uitgevoerd op 8, 9 en 10 mei 2020 in de Theaterkerk Bemmel.

 

Acht maanden werk je samen met top professionals. Zij halen het beste in jou naar boven om een prachtvoorstelling te maken. En we nemen het publiek mee op deze reis. Zo herdenken we samen 75 jaar vrede.

 

Met dirigent/arrangeur Ruben Smits, zangcoach Elke Rouwmaat, bandleider Christoph Mac-Carty en regisseur Bianca van Dreumel.

 

Meer informatie: www.koorinbeweging.nl/de-toekomst-van-een-verleden