Evenementen


Hieronder vind je een overzicht van de komende zangactiviteiten! 

Let op:

  • Voor sommige activiteiten is maar beperkt plaats! Meld je dus aan en je weet zeker dat je erbij zit!
  • Voor "The King's Singers is de betaalmodule open. Betalende deelnemers hebben voorrang. 

Informatie over de Händel "Messiah" Scratchdag op 9 óf 16 december 2017 wordt binnenkort gepubliceerd op een aparte website!


Aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Zing The King's Singers!
10 september 2017,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

The King’s Singers staan al decennialang aan de top van de internationale ensemblezang. En niet zonder reden! Hun eindeloze discipline en tot in de puntjes verzorgde presentatie leiden tot een stabiele topkwaliteit in alle opzichten.

 

In deze workshop gaan we aan de slag met "And So It Goes", "Blackbird" en "You Are The New Day". Aan het einde van de workshop heb je kennis gemaakt met hun repertoire en met enkele technieken die The King’s Singers gebruiken tijdens het zingen en concerteren.

Carol all the way!
10 december 2017,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

De kersttijd is weer aangebroken! In deze workshop gaan we fijne kerstmuziek zingen: van Engelse en Franse carols, tot verrassende bewerkingen van bekende kersthits. Kom alvast in de kerstsfeer met deze gezellige workshop inclusief warme chocolademelk en kerstkransjes! We sluiten de dag af met een concertje in het centrum van Oss!

Polyfonie
11 maart 2018,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

In polyfone muziek heeft iedere lijn zelfstandigheid, maar vormt gecombineerd met de andere lijnen een welluidend geheel. De polyfone compositietechniek gaat al terug tot de middeleeuwen, en wordt ook tegenwoordig nog veel gebruikt. In deze workshop maak je kennis met kenmerken van de polyfonie, de schoonheid ervan en hoe deze techniek in verschillende tijden is gebruikt. Zo zingen we muziek van middeleeuwse grootmeesters, typische Engelse koormuziek uit de 17e en 18e eeuw en verder tot het nu. We sluiten het concert af met een korte uitvoering op een mooi locatie.

Het poparrangement
10 juni 2018,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

Arrangeren is het omschrijven van een lied in de ene vorm of bezetting naar een andere, bijvoorbeeld het omschrijven van een popsong naar een meerstemmige koor, of het aanpassen van de bezetting zodat ook een orkest ermee uit de voeten kan. Verschillende arrangeurs hebben hun eigen stijl, smaak en interpretatie van een lied, en zo kan het zijn dat een arrangement door de ene persoon heel anders klinkt dan het arrangement van een ander persoon. In deze workshop gaan we in op wat arrangeren is, en kijken we naar verschillende arrangementen van één nummer. We bestuderen welke keuzes er gemaakt zijn, wat de overwegingen zijn geweest, en hoe dat is uitgepakt. Een leerzame workshop waar we vooral veel gaan zingen, uitproberen, en waar je later ook wat aan hebt bij je eigen koor!