Evenementen


Hieronder vind je een overzicht van de komende zangactiviteiten! 

 

Let op: Voor sommige activiteiten is maar beperkt plaats! Meld je dus aan en betaal op tijd en je weet zeker dat je erbij zit!


Aanmelden

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Messiah Scratchdag
25 november 2017,

09:00u-21:15u

Kosten: €30,--

 

Leer in één dag delen uit de Messiah van G.F. Händel, aangevuld met ander adventrepertoire kennen en voer het dezelfde dag nog uit! Doe mee aan de Händel Messiah Scratchdag en ontdek wat je samen met tientallen andere zangers op één dag kan bereiken!

 

De Messiah van Händel behoort tot de meest bekende oratoria ooit geschreven! Het is één grote lofprijzing voor de Messias: zijn aankondiging, zijn komst, zijn dood en wederopstanding. Een jubelend werk met beroemde delen zoals natuurlijk "Hallelujah"!

 

Ga naar www.ossescratchdagen.jimdo.com voor meer informatie!

Carol all the way!
10 december 2017,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

De kersttijd is weer aangebroken! In deze workshop gaan we fijne kerstmuziek zingen: van Engelse en Franse carols, tot verrassende bewerkingen van bekende kersthits. Kom alvast in de kerstsfeer met deze gezellige workshop inclusief warme chocolademelk en kerstkransjes! We sluiten de dag af met een concertje in het centrum van Oss!

Heb je je aangemeld? Betaal dan hier de deelnamekosten!

Polyfonie
11 maart 2018,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

In polyfone muziek heeft iedere lijn zelfstandigheid, maar vormt gecombineerd met de andere lijnen een welluidend geheel. De polyfone compositietechniek gaat al terug tot de middeleeuwen, en wordt ook tegenwoordig nog veel gebruikt. In deze workshop maak je kennis met kenmerken van de polyfonie, de schoonheid ervan en hoe deze techniek in verschillende tijden is gebruikt. Zo zingen we muziek van middeleeuwse grootmeesters, typische Engelse koormuziek uit de 17e en 18e eeuw en verder tot het nu. We sluiten het concert af met een korte uitvoering op een mooi locatie.

Het poparrangement
10 juni 2018,

10:00u-16:00u

Kosten: €25

 

Arrangeren is het omschrijven van een lied in de ene vorm of bezetting naar een andere, bijvoorbeeld het omschrijven van een popsong naar een meerstemmige koor, of het aanpassen van de bezetting zodat ook een orkest ermee uit de voeten kan. Verschillende arrangeurs hebben hun eigen stijl, smaak en interpretatie van een lied, en zo kan het zijn dat een arrangement door de ene persoon heel anders klinkt dan het arrangement van een ander persoon. In deze workshop gaan we in op wat arrangeren is, en kijken we naar verschillende arrangementen van één nummer. We bestuderen welke keuzes er gemaakt zijn, wat de overwegingen zijn geweest, en hoe dat is uitgepakt. Een leerzame workshop waar we vooral veel gaan zingen, uitproberen, en waar je later ook wat aan hebt bij je eigen koor!